Kenya Kabare Karani
Keni jsou oblíbené pro své plné a zemité tělo. Naše Kabare k tomu přidá i sladký rybízový cheesecake, šťavnatost a plnost ostružin a aroma po kytičkách.
Výběrová káva 100% Arabika
Chuťový profil: Angrešt, rybízový cheesecake, jasmín a limetka
Země původu: Keňa
Region: Kirinyaga
Farma: Karani Factory
Farmář/ka: 600+ farmářů spolupracující s kooperativou Kabare Cooperative Society
Nadmořská výška: 1700-1900 m.n.m.
Odrůda: SL28, SL34, Batian, Ruiru
Zpracování: Washed
Cupping Score: 88,25
Použití: filtr (V60, Chemex, AeroPress, April, aj.)
Kategorie: | Káva |
---|
O kávě
Farma Kabare Karani se rozkládá v srdci keňské provincie Kirinyaga, která patří mezi nejvýznamnější oblasti pro pěstování prémiové kávy. Tato oblast se nachází na úbočích hory Mount Kenya, druhého nejvyššího vrcholu Afriky. Díky nadmořské výšce v rozmezí 1 600 až 1 800 metrů nad mořem zde panují ideální podmínky pro růst kávovníků. Vulkanická půda bohatá na minerály, dostatek slunečního záření a pravidelné srážky vytvářejí optimální prostředí pro pěstování kávy s výraznou aciditou a komplexním chuťovým profilem, který je pro tuto oblast typický.
Zpracovatelská stanice Karani byla vybudována v roce 1998 a nese jméno svého prvního majitele. Region, ve kterém se farma nachází, je mimořádně úrodný a vhodný pro pěstování různých zemědělských plodin. Zavlažovací systém přivádějící čistou, minerály obohacenou vodu z hory Mount Kenya zajišťuje optimální hydrataci rostlin.
Po sklizni jsou kávové třešně před loupáním pečlivě tříděny ručně. Zrna v pergamenové slupce následně fermentují v nádržích po dobu 16 až 24 hodin. Po fermentaci se promyjí, znovu roztřídí a poté se suší na vyvýšených postelích, což trvá přibližně 9 až 15 dní. Předseda farmy, Robinson Thiaka, se neustále snaží o zlepšení kvality a udržitelnosti produkce. Většina farmářů využívá k výrobě přírodního hnojiva třešňovou dřeň a kravský hnůj, čímž podporují ekologické hospodaření a zvyšují úrodnost půdy.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.