Doprava zdarma od 1500 korun!
Neohodnoceno

Brazil Sao Silvestre

Naše základní výběrová káva se smetanovou čokoládovo-oříškovou chutí udělá radost všem kávomilcům, jež začínají s výběrovou kávou a nemají v lásce ovocné (kyselé) tóny v kávě.

Výběrová káva 100% Arabika

Chuťový profil: Sametová chuť lískových oříšků a mléčné čokolády

Země původu: Brazílie

Region: Cerrado Mineiro region

Farma: Sao Silvestre

Farmář/ka: Famili Andrade

Nadmořská výška: 1250 m.n.m.

Odrůda: Yellow Catuaí, Red Catuaí, Yellow Bourbon and Yellow Icatú

Zpracování: Pulped natural

Cupping Score: 83,5

 

Použití: pákový kávovar, automatický kávovar, moka konvička

 

 

Velikost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Skladem (>3 ks) Skladem (>3 ks) Zvolte variantu
240 Kč 460 Kč od 240 Kč 214,29 Kč bez DPH 410,71 Kč bez DPH od 214,29 Kč bez DPH 0,96 Kč / 1 g 0,92 Kč / 1 g
Kategorie: Káva
Produkt výběrovka BRAZIL
Na filtr Na espresso Výběrová
Benefit 1
Káva se u nás dlouho neohřeje
Všechno, co upražíme, posíláme rovnou k tobě. Čerstvá chutná nejlépe.
Benefit 2
Zrnka ti osobně nameleme
Nemáš mlýnek a chceš ochutnat? Stačí napsat do objednávky.

O kávě

 

Rodina Andrade je jednou z nejstarších rodin pěstujících kávu v oblasti Cerrado Mineiro v brazilském státě Minas Gerais. Bratři Ismael a Eduardo Andradeovi již více než sto let produkují kávu s vášní a respektem k životnímu prostředí a lidem. Nastupující generace, syn Ismaela, se soustředí na moderní trendy v kávovém zpracování a sbírá jeden úspěch za druhým i s anaerobně zpracovanými kávami.

 

Na začátku 90. let se bratři Andrade rozhodli rozšířit výrobu, zvýšit objem a kvalitu produkce a získali farmu São Silvestre v Serra do Salitre, která je rovněž součástí Cerrado Mineiro - stát Minas Gerais. Farma a její terroir se nacházejí v nadmořské výšce 1100-1220 metrů, s dokonale vyváženým obdobím dešťů a sucha.

 

Na obou farmách se rodina Andrade také soustředí na tzv. post harvest procesy, které souvisí s tříděním, kontrolou kvality a skladování. Díky jejich technologické vybavenosti dokážou  dosahovat konzistentní kvality jejich sklizně a tvořit i nové trendy ve zpracování - což například dokazuje i jejich nový patent na proces karbonické macerace.