Espresso směsi
Espresso směsi, jak už z názvu vyplývá, jsou směsi různých káv z různých zemí k dosažení co nejvyváženější chuti. Rozdíl například oproti výběrové či jednodruhové kávě je ten, že ovocitost (ano kyselost) kávy z dané země (například kávy z Etiopie bývají citrusové-ovocité/kyselé) se dá redukovat přidáním kávy, která je naopak zemitější až hořká (Brazílie, Indie, aj.), a tuto kávu si vychutnají například odpůrci kyselých káv.
Rychlá orientace v chutích našich espresso směsí.
Káva z Klasika je silná s výraznou hořkostí a plným tělem. Na Klasika navazuje Kliďas, který má jemnější hořkost a tělo, avšak stále v něm naleznete převažující chuť hořké čokolády a oříšků. Další v pořadí je Dobrodruh, jež má plnou chuť mléčné čokolády a sametové tělo, a poslední v řadě je Objevitel, který díky zrnkům pouze odrůdy arabika k chuti mléčné čokolády přidává jemnou cistrusovou ovocnost.